Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 50g9kcal0.3g1.3g0.2g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Rusina 15g44kcal0.4g9g0.1g1.5g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g10g60kcal2.4g0.7g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana391g1253kcal19.8g152.2g60.8g7g
Valittu annoskoko196g626kcal9.9g76.1g30.4g3.5g
Annoskoko puolitettuna98g313kcal5g38.1g15.2g1.8g
Arvot/100g100g320kcal5.1g38.9g15.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097