Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 31g95kcal5.6g15.2g0.3g3.4g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 16g24kcal3g0g1.3g0g
Sianliha keskiarvo 16g34kcal2.9g0g2.6g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana392g309kcal23.2g31.2g8.4g7g
Valittu annoskoko196g155kcal11.6g15.6g4.2g3.5g
Annoskoko puolitettuna98g77kcal5.8g7.8g2.1g1.8g
Arvot/100g100g79kcal5.9g8g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019