Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Purjosipuli 56g13kcal1g1.3g0.1g1.2g
Peruna, keskikokoinen 60g400g240kcal6g52g0.4g3.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g104g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 22g159kcal0.1g0g17.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g55kcal1.6g11.2g0.2g0.6g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 18g54kcal1.8g6g2.5g0.2g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)320g384kcal64g0g11.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)160g136kcal1.6g5.6g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3904g2169kcal154.8g170g87.6g18.4g
Valittu annoskoko1952g1084kcal77.4g85g43.8g9.2g
Annoskoko puolitettuna976g542kcal38.7g42.5g21.9g4.6g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180904