Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 391g1340kcal39.8g273.4g4.7g13.7g
Sokeri 255g1037kcal0g255.1g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 401g2802kcal2.6g0g315.7g0g
Mustikka601g200kcal3g38.5g2.4g19.8g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 180g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3912g11172kcal119.4g1158g668.2g67.2g
Valittu annoskoko1956g5586kcal59.7g579g334.1g33.6g
Annoskoko puolitettuna978g2793kcal29.9g289.5g167.1g16.8g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796