Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g63g56kcal3.8g9.4g0.1g0g
Paprika vihreä 17g3.6kcal0.2g0.4g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Chili paprika punainen5g2kcal0.1g0.4g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska63g19kcal0.9g4.1g0.3g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g1.5g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g25g98kcal6.5g0g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana392g380kcal24.4g32g17.2g1.4g
Valittu annoskoko196g190kcal12.2g16g8.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna98g95kcal6.1g8g4.3g0.4g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908