Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g67g23kcal0.1g4.8g0.2g1.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)19g137kcal0g0g15.2g0g
Sokeri25g102kcal0g25g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g29g104kcal3.7g20.1g0.6g1.1g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g31g20kcal3.4g1.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana393g942kcal15.4g104.4g49.8g4.6g
Valittu annoskoko197g471kcal7.7g52.2g24.9g2.3g
Annoskoko puolitettuna98g236kcal3.9g26.1g12.5g1.2g
Arvot/100g100g240kcal3.9g26.6g12.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574