Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g19g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 278g1041kcal40.3g158.6g20.3g27.8g
Vehnäjauho puolikarkea 678g2327kcal69.1g474.8g8.1g23.7g
Sokeri 21g85kcal0g20.8g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 870g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)87g626kcal0.9g0.9g69.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3920g8158kcal220.6g1310.2g196g103g
Valittu annoskoko1960g4079kcal110.3g655.1g98g51.5g
Annoskoko puolitettuna980g2040kcal55.2g327.6g49g25.8g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623