Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 183g260kcal22.8g0.5g18.7g0g
Sokeri 564g2290kcal0g563.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 539g1851kcal55g377.6g6.5g18.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Voi 166g1204kcal2g0.7g134.9g0g
Rahka, valio166g108kcal16.6g7g0.5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 332g88kcal11g10.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3920g11683kcal214.8g1939.4g321.2g37.8g
Valittu annoskoko1960g5842kcal107.4g969.7g160.6g18.9g
Annoskoko puolitettuna980g2921kcal53.7g484.9g80.3g9.5g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531