Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi548g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g177g48kcal1.1g9.4g0.4g4.4g
Ruokajogurtti Valio138g124kcal6.2g6.9g8.3g0g
Hunaja 25g83kcal0.1g20.3g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala492g1575kcal73.8g290.3g12.8g49.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%57g143kcal8g6.3g3.2g28g
Kuivahiiva, annos 11g15g55kcal6.9g6.1g0.9g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g488g1757kcal63.4g341.5g10.2g18.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3920g7619kcal319g1361.6g77.2g199.4g
Valittu annoskoko1960g3809kcal159.5g680.8g38.6g99.7g
Annoskoko puolitettuna980g1905kcal79.8g340.4g19.3g49.9g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619