Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu179g226kcal19.7g0.5g16.1g0g
Sokeri 381g1547kcal0g380.7g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos471g1600kcal11.8g381.3g2.4g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 224g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g224g1614kcal2.2g2.2g179.3g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 299g257kcal9.3g13.1g17.9g0g
Kananmuna kuoreton 82g117kcal10.3g0.2g8.4g0g
Sokeri 63g255kcal0g62.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6g22kcal0.2g4.8g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3924g11471kcal108.6g1737.6g448.6g0.2g
Valittu annoskoko1962g5736kcal54.3g868.8g224.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna981g2868kcal27.2g434.4g112.2g0.1g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813