Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 331g472kcal41.3g1g33.9g0g
Sokeri 192g781kcal0g192.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g53g184kcal1.8g42.6g0.5g1.6g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g45g151kcal0g37g0g0.6g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 30g111kcal5.6g3.3g6.5g9.1g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA301g481kcal22g48.1g21g0g
Pandan tumma suklaa 150 g226g1204kcal11.1g117.3g72.2g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl601g2165kcal12g16.2g228.5g0g
Sokeri 90g366kcal0g90.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g75g30kcal0g7.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3924g12036kcal187.6g1146.4g725.2g22.6g
Valittu annoskoko1962g6018kcal93.8g573.2g362.6g11.3g
Annoskoko puolitettuna981g3009kcal46.9g286.6g181.3g5.7g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905