Helppo jauhelihamureke

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)

Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta

Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.

keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.

Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.

Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).

Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.

Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.

ranskanleivän malliseksi.

Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.

Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.

Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1200g1992kcal228g0g120g0g
Sipulikeitto, Knorr, 56g jauhetta90g243kcal6.7g44.1g4.5g4.5g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen150g50kcal4.9g7.3g0g0g
Korppujauho 63g231kcal6.6g47.2g0.6g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3936g5501kcal533.6g198.2g284g15.6g
Valittu annoskoko1968g2751kcal266.8g99.1g142g7.8g
Annoskoko puolitettuna984g1375kcal133.4g49.6g71g3.9g
Arvot/100g100g140kcal13.6g5g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117519