Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g768g2488kcal121.3g518.4g22.4g76.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g384g1382kcal55.3g226.2g26.9g36.1g
Ohrasuurimo 384g1238kcal31.7g242.5g7.7g29.2g
Oivariini, 60 (100g)48g264kcal0.5g0.5g28.8g0g
Tattarisuurimo / -jauho 384g1239kcal45.6g232.1g7.7g22.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3936g13223kcal508.8g2439.4g187g328.8g
Valittu annoskoko1968g6611kcal254.4g1219.7g93.5g164.4g
Annoskoko puolitettuna984g3306kcal127.2g609.9g46.8g82.2g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810