Broileri-juustonaksugratiini

150 g juustonaksuja
tilkka öljyä
n. 500 g Kariniemen broilerin kevyitä fileeviipaleita
valkosipulipippuria
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 sipulia renkaina
250 g rasia kirsikkatomaatteja

Juustokastike

25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
200 g sulatejuustoa tai 100 g juustoraastetta

Kaada juustonaksut reunalliseen uunivuokaan.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan kypsäksi, mausta valkosipulipippurilla.

Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat, kääntele hetki.

Kaada seos naksujen päälle.

Lisää myös kirsikkatomaatit.

Valmista juustokastike.

Sulata rasva kasarissa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee kastikkeeksi.

Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatejuusto tai juustoraaste.

Kaada juustokastike vuokaan ja nosta ruoka 200-250 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juustonaksu 15g82kcal1.3g7.9g4.9g0.2g
Rypsiöljy 0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Broilerfilee viipaleet (Snellman), annos 10g50g42kcal8g0.8g0.5g0.3g
Valkosipuli 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 35g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Sipuli 5.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, suomalainen25g5kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.2g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 50g23kcal1.5g2.4g0.7g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mozzarella juustoraaste Euroshopper10g29kcal2.6g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana394g445kcal28.2g31.2g21.8g2.4g
Valittu annoskoko197g222kcal14.1g15.6g10.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna99g111kcal7.1g7.8g5.5g0.6g
Arvot/100g100g113kcal7.2g7.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=295731