Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g19g26kcal1g4.8g0.2g0.4g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 31g40kcal6.5g0g1.6g0g
Oliiviöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka6.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.1g2.3kcal0g0.5g0g0.2g
Parsakaali, keitetty, suolaa 9g3.3kcal0.4g0.2g0g0.2g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 6.2g20kcal1.5g2.9g0.1g0.6g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk8.8g3.4kcal0.1g0.7g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana394g243kcal21.2g19g8.6g4g
Valittu annoskoko197g122kcal10.6g9.5g4.3g2g
Annoskoko puolitettuna99g61kcal5.3g4.8g2.2g1g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.8g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390