Lihakaalijuureskeitto

Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g10g6kcal0.2g1.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Kaali, valkokaali40g8.4kcal0.5g1.4g0.1g0.8g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g20g25kcal4.2g0g0.8g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.5g3.7kcal0g0g0.4g0g
Soijakastike5g3kcal0.3g0.5g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana395g131kcal10.8g8.6g5.6g3g
Valittu annoskoko198g65kcal5.4g4.3g2.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna99g33kcal2.7g2.2g1.4g0.8g
Arvot/100g100g33kcal2.7g2.2g1.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=103251