Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)39g281kcal0g0g31.2g0g
Sokeri 33g136kcal0g33.4g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.9g6.9kcal0.3g0.2g0.4g0.6g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g39g120kcal1.7g28.5g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 9g3.2kcal0.3g0.5g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 22g9kcal2.1g0.1g0g0g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana395g1474kcal17.4g202g64.2g4g
Valittu annoskoko198g737kcal8.7g101g32.1g2g
Annoskoko puolitettuna99g369kcal4.4g50.5g16.1g1g
Arvot/100g100g373kcal4.4g51.1g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060