Kaalikääryleet

Keitä riisit kypsäksi(lihaliemikuutio vedessä)
kuullota sipuli pannussa (vähän voita)
sekoita jauheliha, kanamunat, mausteet, kerma,
sipuli, riisi löysäksi taikinaksi.

Keitä kaali kevyesti suolatussa vedessä.

Irrota lehdet sitä mukaan kun irtoavat hyvin.

POista kovat kannat.

Laita täytettä lehdelle n.0,5 dl ja kääri rullalle.

Laita kääryleet vuokaan sauma puoli alaspäin ja voitele voilla.

Laita kaalin keitinlientä lisäksi jos kääryleet näyttävät paiston aikana kuivilta.

Paista 175 astetta 40min ja käännä kääryleet.

Paista vielä 20 min ja vielä 20 min foliolla peitetttynä.

Nam, nam. sitten vaan herkuttelemaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Nuusku0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, annos 100g98g24kcal1.2g4g0.2g1.1g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 33g45kcal6.1g0g2.3g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.2g3.4kcal0.1g0.1g0.3g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g11g40kcal1g8.3g0.4g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Purjosipuli, annos 20g2.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.2g1.4kcal0.1g0g0.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)22g35kcal0.6g0.6g3.3g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Voi 5.5g40kcal0.1g0g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana395g379kcal18.4g26.2g22.8g3g
Valittu annoskoko198g190kcal9.2g13.1g11.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna99g95kcal4.6g6.6g5.7g0.8g
Arvot/100g100g96kcal4.7g6.6g5.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106199