Astan kurkkukeitto (Fineli)

1 rkl oliiviöljyä
3 suurta sipulia
2 kurkkua kuorittuna
n. 1 l kasvislientä
4-5 tomaattia
3 kpl suolakurkkuja (valkosipuli suolakurkut esim Myrttinen)
n. 2 dl kermaa tai jotain sen kaltaista
tilliä, maustepippuria, laakerinlehti, basilikaa,

1) sipulit ja kurkut kuutioidaan ja pehmennetään vesi-öljy seoksessa
2) kun sipulit ja kurkut on pehmeitä, lisätään kasvisliemi (-edellä käytetty vesi)
3) tomaatit kaltataan, eli laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi seisomaan (ei siis keitetä) ja sitten kylmään-- tämän jälkeen tomaatit voi kuoria.

Kuutioi kuoritut tomaatit ja lisää keittoon.

4) lisää kuutioidut suolakurkut, mausteet ja kermaa lopuksi.

Keitetään yhteensä noin tunti.

Itse laitan aika paljon mausteita varsinkin tilliä.

Kannattaa maistella , koska suolakurkut on toki suolaisia.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 439 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 401g91kcal2.2g13.8g1.2g5.6g
Kasvisliemikuutio 9g27kcal0.9g1.2g2.1g0.1g
Kurkku 572g63kcal3.2g8g0.6g4g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Etikkakurkku 234g46kcal1.6g7.7g0.2g2.6g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 149g412kcal3g4.5g41.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 599g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3951g1517kcal21.8g70.4g118.4g24.6g
Valittu annoskoko1976g759kcal10.9g35.2g59.2g12.3g
Annoskoko puolitettuna988g379kcal5.5g17.6g29.6g6.2g
Arvot/100g100g38kcal0.6g1.8g3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=45993