Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1305g365kcal7.8g77.6g2.6g32.6g
Sipuli (kuorittu)1277g345kcal16.6g61.3g2.6g21.7g
Pekoni rasvainen 426g1600kcal51.1g0g157.4g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)92g664kcal0.1g0.1g73.8g0g
Hirvenliha 1986g2232kcal419.6g0g59.6g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 2362g1006kcal9g96.8g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 851g3319kcal18.1g18.7g357.4g0g
Lihaliemi laimennettu 1418g268kcal0g42.6g8.5g0.3g
Valkosipuli 142g154kcal11.2g23.1g0.9g3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g142g511kcal18.4g99.3g3g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g20924kcal1103.8g839g1331.6g125.6g
Valittu annoskoko10000g10462kcal551.9g419.5g665.8g62.8g
Annoskoko puolitettuna5000g5231kcal276g209.8g332.9g31.4g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565