Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 27g21kcal0.5g4.2g0.1g0.3g
Porkkana 7.1g2.3kcal0g0.4g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 110g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g3.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g2.2g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.8g2.5kcal0.1g0.3g0.1g0g
Voi 0.8g5.6kcal0g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Lohifilee 22g43kcal4.1g0g3g0g
Katkarapu 10g6.7kcal1.4g0g0.1g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g7.7g7.7kcal0.3g1.5g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.2g0.3kcal0g0g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana397g189kcal13.4g14g8.2g1.4g
Valittu annoskoko198g95kcal6.7g7g4.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna99g47kcal3.4g3.5g2.1g0.4g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.5g2.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674