Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl49g168kcal1g1.5g17.3g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g42g152kcal3g29.2g2.5g0g
Sokeri5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä49g30kcal0.2g7.4g0g0.5g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g21g18kcal0.2g3.9g0.1g0.4g
Kiivi kuorittu 17g7.9kcal0g1.2g0.1g0.5g
Hyytelösokeri Dan Sukker14g55kcal0g13.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana397g905kcal8.8g125g40g2.8g
Valittu annoskoko199g453kcal4.4g62.5g20g1.4g
Annoskoko puolitettuna99g226kcal2.2g31.3g10g0.7g
Arvot/100g100g228kcal2.2g31.5g10.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128524