Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.3kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Pekoni rasvainen 8.4g32kcal1g0g3.1g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.8g13kcal0g0g1.5g0g
Hirvenliha 39g44kcal8.3g0g1.2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 47g20kcal0.2g1.9g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 17g66kcal0.4g0.4g7.1g0g
Lihaliemi laimennettu 28g5.3kcal0g0.8g0.2g0g
Valkosipuli 2.8g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2.8g10kcal0.4g2g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana397g416kcal22g16.6g26.8g2.4g
Valittu annoskoko198g208kcal11g8.3g13.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna99g104kcal5.5g4.2g6.7g0.6g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565