Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g251g3.3kcal0.8g0g0g0g
Suklaa tumma 503g2596kcal19.6g267.7g155.8g26.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g101g64kcal3.5g0.2g25.1g0g
Sokeri 121g490kcal0g120.5g0g0g
Kuohukerma (Ingman)1005g3417kcal22.1g31.2g351.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3960g13140kcal92g839.2g1065.4g53.2g
Valittu annoskoko1980g6570kcal46g419.6g532.7g26.6g
Annoskoko puolitettuna990g3285kcal23g209.8g266.4g13.3g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916