Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g10g36kcal4.5g4g0.6g0g
Kauralese 120g432kcal21.6g54.7g9.2g21g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3960g8073kcal264.2g1573.4g44.6g114.8g
Valittu annoskoko1980g4036kcal132.1g786.7g22.3g57.4g
Annoskoko puolitettuna990g2018kcal66.1g393.4g11.2g28.7g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248