Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 347g1189kcal35.3g242.6g4.2g12.1g
Sokeri 397g1610kcal0g396.1g0g0g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Ruokasooda 6.7g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka11g43kcal0g10.6g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g167g1216kcal1.7g1.7g133.3g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g133g41kcal4.5g5.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 147g209kcal18.3g0.4g15g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g333g233kcal40g13.3g1.7g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g417g183kcal1.2g41.7g2.1g6.7g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3960g9479kcal202.6g1430.2g312.6g37.6g
Valittu annoskoko1980g4740kcal101.3g715.1g156.3g18.8g
Annoskoko puolitettuna990g2370kcal50.7g357.6g78.2g9.4g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615