Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1729g5227kcal309.9g838.7g17.3g185g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g1038g3268kcal124.5g10.4g311.3g0g
Vesi6917g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)208g56kcal2.7g10g0.4g3.5g
Sinappi 52g68kcal2.3g7.3g3.1g0.9g
Lihaliemikuutio Maggi57g160kcal5.1g4g13.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17557kcal889g1740.8g690.4g379g
Valittu annoskoko10000g8779kcal444.5g870.4g345.2g189.5g
Annoskoko puolitettuna5000g4389kcal222.3g435.2g172.6g94.8g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576