Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g851g3235kcal46g272.5g212.9g14.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 639g1453kcal121.3g0g108.6g0g
Peruna, vanha, kuorittu 128g97kcal2.4g19.8g0.3g1.3g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g17g18kcal1.3g2.8g0.1g0.3g
Maustepippuri, annos 1g1.1g0kcal0g0g0g0g
Persilja 53g15kcal0.7g0.6g0.1g4.3g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)213g351kcal6.4g8.5g31.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)64g81kcal7g0.2g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3968g10538kcal370.6g610.4g722.6g41.4g
Valittu annoskoko1984g5269kcal185.3g305.2g361.3g20.7g
Annoskoko puolitettuna992g2635kcal92.7g152.6g180.7g10.4g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176