Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen803g265kcal26.5g39.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 147g210kcal18.4g0.4g15.1g0g
Sokeri 401g1629kcal0g400.9g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g27g83kcal2.9g16.1g1.9g7.5g
Hiiva 67g50kcal8.8g0.7g0.3g4.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 268g1901kcal2g1.1g214.1g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g268g474kcal0.5g26.2g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3968g9223kcal118.2g969.4g463.8g24.2g
Valittu annoskoko1984g4611kcal59.1g484.7g231.9g12.1g
Annoskoko puolitettuna992g2306kcal29.6g242.4g116g6.1g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854