Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4046g1335kcal133.5g198.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 742g1058kcal92.7g2.2g76g0g
Sokeri 2023g8211kcal0g2020.9g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g135g419kcal14.8g80.9g9.4g37.8g
Hiiva 337g251kcal44.2g3.7g1.3g23.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1349g9579kcal10.1g5.4g1078.9g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g1349g2388kcal2.7g132.2g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g46485kcal596g4887g2336.6g122.2g
Valittu annoskoko10000g23243kcal298g2443.5g1168.3g61.1g
Annoskoko puolitettuna5000g11621kcal149g1221.8g584.2g30.6g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854