Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Peruna, keskikokoinen 60g806g484kcal12.1g104.8g0.8g7.3g
Oliiviöljy 161g1426kcal0g0g161.2g0g
Tomaattimurska 5160g1517kcal28.9g273.5g10.3g98g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)145g145kcal10.9g24.7g0.7g3g
Sokeri 19g79kcal0g19.3g0g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 387g105kcal12.1g4.1g3.1g6.2g
Vesi3225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g7558kcal130.2g861.2g352.6g232g
Valittu annoskoko10000g3779kcal65.1g430.6g176.3g116g
Annoskoko puolitettuna5000g1890kcal32.6g215.3g88.2g58g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766