Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)176g667kcal0.9g11.4g70.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g35g23kcal1.2g0.1g8.8g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 316g1062kcal0g232.3g0g0g
Raparperi 527g177kcal3.6g29g0.5g7.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 35g118kcal0g28.6g0g0.5g
Valkuainen (100g)527g221kcal51.6g7.9g0.5g0g
Sokeri 373g1514kcal0g372.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3976g7563kcal114.6g1364g160g15.8g
Valittu annoskoko1988g3782kcal57.3g682g80g7.9g
Annoskoko puolitettuna994g1891kcal28.7g341g40g4g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311