Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali71g15kcal0.9g2.4g0.1g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.7kcal0.1g1.2g0g0.5g
Sipuli (käsittelemätön)20g5.5kcal0.3g1g0g0.3g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g56g96kcal11.3g0g5.6g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen2.8g11kcal0.2g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana398g266kcal25.6g9.4g13.6g4.6g
Valittu annoskoko199g133kcal12.8g4.7g6.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna100g67kcal6.4g2.4g3.4g1.2g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241