Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g21g40kcal0.5g0.8g4g0g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)2.5g7.6kcal0.2g0.3g0.6g0g
Tomaattipyree, Pirkka11g9kcal0.4g2.1g0.1g0.1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 7g3kcal0.2g0.3g0.1g0g
Valkoviini makea 17g16kcal0.1g1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 56g125kcal9.8g0g9.6g0g
Persilja 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 20g6.4kcal0.1g1.1g0g0.5g
Lehtiselleri 4.2g0.5kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Voi 4.2g31kcal0.1g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana398g518kcal23g12.4g39.6g1.6g
Valittu annoskoko199g259kcal11.5g6.2g19.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna100g130kcal5.8g3.1g9.9g0.4g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.1g9.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165