Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 19g131kcal0.1g0g14.8g0g
Hunaja 35g116kcal0.2g28.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Hasselpähkinä 8.1g52kcal1.1g0.3g5g1.4g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 75g27kcal0.1g5.3g0.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana399g962kcal16.6g115.2g46.2g8g
Valittu annoskoko199g481kcal8.3g57.6g23.1g4g
Annoskoko puolitettuna100g241kcal4.2g28.8g11.6g2g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623