Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g6031g1224kcal36.2g229.2g18.1g84.4g
Valkoviini kuiva 302g207kcal0.9g1.8g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g422g118kcal2.5g25.1g0.8g10.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g66g69kcal5.2g10.8g0.4g1.3g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g60g531kcal0g0g60.3g0g
Vesi2413g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)181g181kcal13.6g30.8g0.9g3.8g
Sokeri 72g294kcal0g72.3g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g91g87kcal3.8g15.4g0.2g0g
Basilika, tuore 60g16kcal1.9g0.6g0.5g1g
Kuohukerma,valio,2dl302g1025kcal6g9g105.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g7505kcal140.2g790g373.4g202.2g
Valittu annoskoko10000g3752kcal70.1g395g186.7g101.1g
Annoskoko puolitettuna5000g1876kcal35.1g197.5g93.4g50.6g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=448838