Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)297g80kcal3.9g14.2g0.6g5g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Linssi, punainen, Go Green337g1096kcal80.9g165.2g3.4g40.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.4g4.5g0.1g1.9g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka36g4kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Vesi1124g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 94g828kcal0g0g93.6g0g
Viinietikka balsami23g7.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3984g4090kcal172.4g371.4g195.6g96g
Valittu annoskoko1992g2045kcal86.2g185.7g97.8g48g
Annoskoko puolitettuna996g1022kcal43.1g92.9g48.9g24g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212