Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1046g3590kcal106.6g732.4g12.6g36.6g
Vesi805g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g10g36kcal4.5g4g0.6g0g
Kauralese 121g435kcal21.7g55.1g9.3g21.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3984g8122kcal265.6g1583g45g115.4g
Valittu annoskoko1992g4061kcal132.8g791.5g22.5g57.7g
Annoskoko puolitettuna996g2031kcal66.4g395.8g11.3g28.9g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248