Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)301g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 150g163kcal11.9g24.5g0.9g3.2g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g41g359kcal0g0g40.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42.1g0.7g2.1g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g150g421kcal28.5g0g33g0g
Timjami 4.5g13kcal0.4g1.2g0.3g1.7g
Persilja 90g25kcal1.2g1g0.2g7.2g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g1202g1442kcal30g72.1g108.2g18g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3996g5417kcal164g310.6g369g74.6g
Valittu annoskoko1998g2709kcal82g155.3g184.5g37.3g
Annoskoko puolitettuna999g1354kcal41g77.7g92.3g18.7g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122