Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 0.5g1.1kcal0g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.9g13kcal0.4g2.7g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 1.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Maissitärkkelys 0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g5.2g32kcal0.5g2.2g2.3g0.4g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 0.8g1.7kcal0g0g0.2g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g5.2g12kcal0g0.6g1g0g
Rommi , annos 40g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g0.9g4.6kcal0g0.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g139kcal1.8g12.6g8.4g1g
Valittu annoskoko20g69kcal0.9g6.3g4.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna10g35kcal0.5g3.2g2.1g0.3g
Arvot/100g100g345kcal4.5g31.3g20.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560