Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 5.2g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 5.2g1.8kcal0.2g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.7g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Paprika punainen 2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma Valio 4% K&P2.6g1.6kcal0g0.1g0.1g0g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g1g1.6kcal0.2g0g0.1g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g0.8g2.3kcal0.3g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g20kcal1.6g1.2g0.6g0.6g
Valittu annoskoko20g10kcal0.8g0.6g0.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g5kcal0.4g0.3g0.2g0.2g
Arvot/100g100g51kcal4g3g1.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900