Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 9g2.3kcal0.2g0.2g0g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl4.7g16kcal0.1g0.1g1.6g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 2.8g8.4kcal0.5g0.1g0.7g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]1.9g6.2kcal0.5g0g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g66kcal2.6g1g5.6g0.4g
Valittu annoskoko20g33kcal1.3g0.5g2.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g17kcal0.7g0.3g1.4g0.1g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.5g13.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502