Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 1.7g2.1kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 1.6g6.7kcal0g1.6g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl2.5g9kcal0.3g1.9g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.6g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Fariinisokeri0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Raparperi 10g3.3kcal0.1g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g73kcal1.8g10.8g2.4g0.8g
Valittu annoskoko20g37kcal0.9g5.4g1.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g18kcal0.5g2.7g0.6g0.2g
Arvot/100g100g180kcal4.4g26.6g5.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733