Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.2g15kcal0.5g3g0.1g0.1g
Luumu kivetön, kuivattu 4.2g8.5kcal0.2g1.6g0g0.4g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g3.5g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g151kcal2.2g17.6g7.8g1g
Valittu annoskoko20g76kcal1.1g8.8g3.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna10g38kcal0.6g4.4g2g0.3g
Arvot/100g100g370kcal5.4g43.1g19.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278