Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g7g2.4kcal0g0.5g0g0.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)2g14kcal0g0g1.6g0g
Sokeri2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g3g11kcal0.4g2.1g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.6g8.8kcal0.1g0.1g0.9g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g3.3g2.1kcal0.4g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g98kcal1.8g10.8g5.2g0.4g
Valittu annoskoko21g49kcal0.9g5.4g2.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g25kcal0.5g2.7g1.3g0.1g
Arvot/100g100g238kcal4.4g26.2g12.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574