Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.5g3.6kcal0g0g0.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6g2kcal0.2g0.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai9g32kcal1.1g6.4g0.2g0.3g
Hiiva, 50g1g0.6kcal0.1g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g2g1.2kcal0.2g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]2g2.8kcal0.3g0.3g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g84kcal3.8g14.2g1.4g2.6g
Valittu annoskoko21g42kcal1.9g7.1g0.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna10g21kcal1g3.6g0.4g0.7g
Arvot/100g100g204kcal9.3g34.6g3.4g6.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427