Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green1.6g5.1kcal0.4g0.8g0g0.2g
Peruna, vanha, kuorittu 4.7g3.6kcal0.1g0.7g0g0g
Porkkana 2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g7.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Vesi2.3g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g1.6g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g40kcal2g6.2g0.4g1g
Valittu annoskoko21g20kcal1g3.1g0.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna10g10kcal0.5g1.6g0.1g0.3g
Arvot/100g100g98kcal4.9g15.1g1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313