Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow2.8g15kcal0g0g1.7g0g
Kananmuna kuoreton 1.5g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.7g9kcal0.3g1.9g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 5.6g2kcal0g0.4g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Omenasose makeuttamaton 1.3g1kcal0g0.2g0g0g
Margariini, 60%, Rainbow1.4g7.7kcal0g0g0.8g0g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Ruishiutale 2.5g7.5kcal0.2g1.3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g111kcal1.4g12.8g5.6g1.2g
Valittu annoskoko20g56kcal0.7g6.4g2.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna10g28kcal0.4g3.2g1.4g0.3g
Arvot/100g100g272kcal3.4g31.4g13.7g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324