Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 8.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1g2.9kcal0.1g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g80kcal2.6g16g0.2g1.2g
Valittu annoskoko21g40kcal1.3g8g0.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna10g20kcal0.7g4g0.1g0.3g
Arvot/100g100g194kcal6.3g38.6g0.5g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256