Karpin rahkapiirakka (uunipellillinen)

Karppilasta Areksen ohje, hiukan muokattu oman kaapin sisällön mukaiseksi.

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon rahka/jogurtti.

Sekoita keskenään psyllium, leivinjauhe ja jauhot ja lisää taikinaan.

Lisää lopuksi kerma.

Taikinaa voi seisottaa jääkaapissa muutaman tunnin (helpottaa käsittelyä), mutta se ei ole pakollista.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Sekoita täytteen aineet keskenään mieluiten luetellussa järjestyksessä, raasta sitruunasta myös kuori sekaan ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 30 min (riippuu hieman uunista).

Tarjoile jäähtyneenä.

Piirakka on parhaimmillaan viileänä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g3.5g26kcal0g0g2.8g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g3.5g2.5kcal0.4g0.1g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g2g12kcal0.4g0.2g1g0.2g
Kookoshiutale 0.7g4.6kcal0.1g0g0.5g0.1g
Fiber husk (1rkl=10g)0g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g0.6g2kcal0g0g0.2g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g5.9g4.1kcal0.7g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.3g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Vaniljauute krav (Luomu), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g2.3g8kcal0g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g122kcal3.6g1.2g10.8g0.6g
Valittu annoskoko21g61kcal1.8g0.6g5.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g30kcal0.9g0.3g2.7g0.2g
Arvot/100g100g297kcal8.8g2.9g26.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=458684